Submenu

Ruimtereis Lille 2014

Esther Stuijts 09-11-2017 574 keer bekeken

Deze Noord-Franse stad met circa 230.000 inwoners gelegen in een industrieel landschap maakt op het vlak van de gebiedsontwikkeling een geweldige indruk. Stad Lille heeft als ambitie om de meest toegankelijke stad van Noordwest-Europa in 2020 te zijn.

Lille is een universiteitsstad met een regionale functie en heeft een aantal bijzondere ontwikkelingen doorgemaakt. De wijk Euralille, van de hand van Rem Koolhaas, is daar de belichaming van in de zin van architectuur, stedenbouw en een goede functiemenging van wonen, werken en commerciële dienstverlening. 
Daarnaast staat La Lainière bekend als een van de belangrijkste ‘brownfields’ in Lille Metropole. Dit gebied van de voormalige textielindustrie is verloederd en wordt geheel getransformeerd voor zakelijke ondernemingen. En deze transformatie verloopt via de principes van Cradle to Cradle.

Daarnaast is Lille ook een gezellige stad met een mooie historische binnenstad en spraakmakende oude gebouwen. Ook op museumgebied telt deze grote stad in het noorden van Frankrijk mee. En bovenal staat de stad bekend vanwege de vriendelijke inwoners.

De stichting heeft deze ontwikkelingen ervaren en kennis opgedaan van de Franse wijze van gebiedsontwikkeling? 

Cookie-instellingen